maandag 30 juni 2014

Opening Starbucks Leuven

Are U ready for Starbucks ?  Leuven sure was

Het gonsde al maandenlang van de geruchten en nu was het dus EINDELIJK zo ver.  In het station van LEUVEN opende donderdagmorgen een STARBUCKS de deuren en ik was erbij.  De vroege vogels (lucky me!), kregen een goodiebag(Starbuckstas, 100% arabica koffiebonen en bon).

Je kan jezelf afvragen: zaten we echt op nog een Starbucks-vestiging te wachten ?  De Leuvenaars in ieder geval wel.  Er bestond op Facebook zelfs een fanpagina die meer dan 3000 likes had, me included of course.
 
De grote stormloop 's morgens bleef uit, want het was opvallend rustig, maar toen ik in de namiddag nog eens langs ging hing er een gezellige drukte.
Het is dan ook een perfecte locatie, in het prachtig gerenoveerde station.  Er is buiten ook een groot terras, met zicht op het Martelarenplein, waar je mij de komende zomermaanden ongetwijfeld dikwijls zal vinden.
 
Starbucks, you'll love it…or you hate it.  Ik, als coffeeholic, LOVE IT !!  Het is een plek waar ik magisch naar binnen wordt gezogen iedere keer als ik er voorbijkom en blijkbaar, i’m not the only one.

Starbucks associeer ik met lang aanschuiven.  Een bekertje met je naam op.  Mijn all-time favoriet: Vanille Latte.  Niet vriendelijk voor de portemonnee.  Reuze mokken, en dan neem ik altijd de kleinste (=tall).  Comfy zeteltjes.  Heerlijke blueberry muffins, wortelcake (yep, proberen !!) en andere zoetigheden.

Starbucks koffie, het is niet gewoon een drankje, maar een unieke koffie-beleving (de zogenaamde Starbucks Experience), waar het in principe niet echt om de koffie gaat, maar om de hype.

Mede door het succes van Sex and the City en Carrie Bradshaw kent iedereen Starbucks en celebs laten er zich maar al te graag mee betrappen.  Maar wat is nu het geheim van dit succes ?
1. It’s all in the name
Ergens anders bestel je een saai kopje koffie.  Hier bestel je een Vanilla Latte, een Mocha Coconut Frappuccino of een Caramel Macchiato.  Wees nu eerlijk:  wat klinkt het meest sexy ?
2. It’s the Starbucks atmosphere
Alles kan, niks moet !!  Je kan er relaxed aan een tafeltje zitten, iets lezen, wat op je laptop werken (stopcontacten zijn aanwezig),  je in een van de comfy zeteltjes zetten & chillen.  Je mag er ook zo lang blijven zitten als je wil.
3. It’s 100% fairtrade
De koffie van Starbucks is gemaakt van 100 % fairtrade arabica espresso roast bonen.  Ze werken samen met koffieboeren die een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, wat natuurlijk wel een pluspunt is.
Het logo van Starbucks is een gestilleerde weergave van een zeemeermin, wat me eigenlijk nog nooit eerder was opgevallen, wat een beetje vreemd is.  Ik wist dat het iets wit en groen was, maar dat was alles.

Op weg naar huis, dacht ik nog wel een kleine versterking te kunnen gebruiken, dus heb ik de cheesecake eens geprobeerd en die was om duimen en vingers af te likken, en dat is niet overdreven.  Een absolute aanrader !!

Mijn eindconclusie
Starbucks is geen plek waar je dagelijks binnen springt voor een tas koffie (niet voor mijn geldbeugel), maar af en toe voor een guilty pleasure, daar is niks mis mee.  Zo blijft het ook iedere keer iets speciaals.  Maybe that’s the secret ?  Mystery solved.

Ben jij een Starbucks fan ?  Let me know.

Sandra x 

2 opmerkingen:

  1. Natuurlijk opent dit net als ik stop met studeren! Al was Punto café een leuk alternatief al die jaren! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Spijtig. Een reden om nog eens naar Leuven af te zakken hé.

    BeantwoordenVerwijderen