vrijdag 21 november 2014

Stonemanor: The British Store

Christmas is coming...

Engeland is HET theeland bij uitstek dus het zal je niet verbazen dat ik voor dit land een serieuze boon heb.   Spijtig genoeg heb ik geen tijd (en ook geen geld) om constant het kanaal over te steken. 
Waarom ook, want je kan ook een stukje Engeland bij ons vinden.  The place to be is Stonemanor in Everberg (vlakbij Leuven), een uit de kluiten gewassen Engelse supermarkt, waar ik uitgebreid ging Kerstshoppen.

Op mijn wishlist stonden een paar Yankee Candles dus ging ik eerst daar een kijkje nemen, maar dat was dus een kleine domper op de feestvreugde want ik vond de meeste nieuwe geuren niet zo goed ruiken.   Aangezien iedereen zich zo positief uitlaat over deze kaarsen, begon ik ernstig aan mijn reukorgaan te twijfelen...want wat had ik mij verheugd op  onderstaande Snowflake Cookie en Christmas cookie. 
 
Ik kocht dus welgeteld 1 Votive van Wild Figs, die ik wel zalig vond ruiken met een weelderig, rijk en fruitig aroma van wilde vijgen, die ik zeker nog in een grote jar ga kopen.  Oef, dan toch niets mis met mijn reukorgaan.

Ook Cranberry Pear vond ik een aangename verrassing.


 
Kerstmis is het meest populaire feest in Engeland en wordt gekenmerkt door vele tradities van honderden jaren geleden.
Zo heerst er de gewoonte om op kerstavond grote kerstlaarzen aan de schoorsteen te hangen, een voor elk gezin, waar wat eten of drinken voor de Kerstman (of Father Christmas) en zijn rendieren wordt ingedaan.  Leuk toch !

Nog zo'n leuke traditie die niet op de Engelse feesttafel mag ontbreken is de Christmas cracker, een soort verpakt rolletje dat op de borden worden gelegd.  Als je de cracker opent klinkt er een knalletje en komt er een gedicht of geschenkje tevoorschijn.


 
Daarna ging ik naar de afdeling food en keek ik daar mijn ogen uit.  Natuurlijk vind je er ook de tradionele Christmas pudding, maar die ben ik even vergeten op foto vast te leggen, want mijn aandacht ging vooral uit naar al die lekkere koekjes.  Can you blame me ?
A trip to candy lane...

 
 Last but not least mag tijdens de feestdagen ook een lekkere cocktail niet ontbreken.  Can I have a cosmo, please !
Dit was de buit waarmee ik thuiskom.  Nog vrij bescheiden, want ben zeker van plan binnenkort nog eens terug te gaan, want de meeste van deze lekkernijen zullen Kerstmis niet eens halen, i'm afraid.
 
 Kijken jullie ook al zo naar Kerstmis uit ?
 
Sandra x


 

15 opmerkingen:

 1. Ah, ik wil ook nog heel graag eens naar de Stonemanor, helaas ligt Everberg niet echt naast de deur voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk stiekem al uit naar Kerstmis, lekker gezellig.
  Wooow, ik moet dringend eens naae Everberg zo te zien! Al die leuke spulletjes! Die Christmas crackers zijn leuk, in de Hema vond ik er overlaatst ook!^^

  Leuke aankoopjes hoor! Mmm...

  Liefs,
  Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is op en top genieten en zo ga je vanzelf uit kijken naar kerstmis!...gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaaah dit is zo leuk om te kijken! Mooie foto's heb je gemaakt! Ik begin toch steeds nieuwsgieriger te worden naar die yankee candles haha :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh wat ziet dit er allemaal leuk en lekker ruikend uit :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat leuk, zeg! Yankee Candles... Ik zag Cadbury items in de schappen...
  Maar voor mij helaas te ver weg...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk winkeltje zeg! Die Kerst sokken zijn echt geweldig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke winkel! Hier wil ik ook graag eens naartoe.
  Yankee Candle heeft zo van die geuren waar je ofwel dol op bent of die je eerder misselijk maken :) ik ben gek op veel van hun kerstgeuren, maar niet als ze extreem zoet ruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toen ik nog in Belgie woonde ging ik ook wel eens langs bij Stonemanor in Kortenberg! Heb nooit gezien dat ze Yankee Candle hadden, misschien was dat toen nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit ziet er uit als een uberschattige winkel. Ik moet er toch eens heen denk ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er leuk uit! Ik kijk ook erg uit naar kerstmis!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben nog nooit bij Stonemanor geweest, maar vind het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ooooh! Wat een zalige winkel :D!! Het is jammer genoeg niet echt bij de deur maar ik ga toch eens bekijken hoe ik er kan geraken :)! Je hebt erg lekkere dingetjes geshopt :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oeh daar moet ik eens langs gaan! Weet je misschien de prijzen nog van de Yankee Candles?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sorry Hanna, maar ik weet de exacte prijzen niet meer. Misschien dat ik deze week nog eens langsga en dan laat ik het je nog weten.

  BeantwoordenVerwijderen