dinsdag 29 december 2015

The best of...2015!

Het jaar 2015 loopt stilletjes naar zijn einde dus tijd om de balans op te maken.  Wat waren mijn hoogte- en dieptepunten van 2015?  Wat waren de beste cd, boek en film.  Hier volgt mijn persoonlijk eindejaarslijstje, or what did you expect.

Op de laatste dag van het jaar zit ik aan de radio gekluisterd voor De Tijdloze 100 op Studio Brussel.  Toch wel de lijst aller lijsten.  Echt spannend zal het niet worden want zelfs zonder glazen bol kan ik voorspellen dat Mia van Gorki terug op nummer één gaat staan.  Lang leve Luc De Vos!

Mijn top 3:
1. Adele - Someone like you
2. Jeff Buckley - Hallelujah
3. Colplay - Viva La Vida

Kraamkost werd door Van Dale woordenboek verkozen tot woord van het jaar in Vlaanderen.  Het gaat om een maaltijd als cadeau voor een pasbevallen moeder en haar gezin.  Tinderella, smombie en restorestje zijn het dus net niet geworden.

Neen, dit jaar geen man of vrouw van het jaar maar uitzonderlijk een hond.  Eentje die zijn leven liet tijdens de anti-terreuractie in Parijs.  Ja, een ware held op 4 poten.  RIP Diesel.
Bron: HLN.be

Spannendste boek: Gillian Flynn - Gone Girl

Concert: Met schaamrood op mijn wangen moet ik bekennen dat ik dit jaar naar geen enkel concert - of laat staan optreden - geweest ben.  How could that happen?  Ik als muziekfan.  Dat MOET volgend jaar beter.  Veel beter.

Beste CD: Adele - 25

Hello, it's been a while...maar nu staat ze er weer zonder dat ze weg lijkt te zijn geweest.  De nieuwe cd is een pareltje dus als je ze nog niet in huis gehaald hebt moet je dat zeker doen.
Beste film: Fifty shades of grey
Eerst liet ik heel de hype aan mij voorbijgaan maar ondertussen heb ik de film in alle stilte dan toch gezien.  Tot mijn eigen verrassing vond ik hem eigenlijk best wel de moeite en ik kijk stiekem al uit naar het vervolg.

Zomerhit van het jaar: Reality - Lost frequencies feat. Janieck Devy
Dit is echt zo'n nummer waar ik altijd instant vrolijk van wordt.  Tot vorige week wist ik niet eens van wie het was.  Ik maar denken dat het van Milow was.  Oops, niet dus.

2015 was een jaar met veel ups en downs maar toch maak ik een vrij positieve balans op en dat heb ik vooral aan jou - ja jij daar - te danken.  Dus ik wil me oprecht bedanken bij al mijn bezoekers.  Thank you!!

Mijn persoonlijk hoogtepunt
Mijn reis naar Duitsland.  Een kleine overwinning want tot een een paar jaar geleden kon ik zelfs niet op reis gaan.  Mijn angst had me helemaal in zijn greep.  Gelukkig ben ik aan de beterhand.  I'm not there yet, but i'm getting there.

En dan een paar goede (blog)voornemens
In januari ga ik eindelijk beginnen met mijn happy list.  Wat vaker stilstaan bij de kleine dingen.  I need that want de laatste maanden waren heftig.  Houtworm rings a bell ?  Nu blijkt dat heel ons dak moet vervangen worden.  Alles voor niets en wederom veeeel stress.
Accept what is.  Let go what was.  Believe in what wil be - Buddha
Speaking of, mijn verzameling boeddhabeeldjes.  Die post laat wat op zich wachten omdat ik niet tevreden was met de foto's.  Ik heb geen idee wanneer ik daar wel zen genoeg ga voor zijn maar ik ben het dus niet vergeten.
Meer creatieve projectjes.  De kerstkaartenswap was leuk om te doen.  Bij deze een bedankje aan allen die meededen.
Binnenkort komt er ook weer een leuke winactie aan en voor de rest ga ik niet te veel beloven.  I don't like to break promises.

So stay tuned.  Nu rest er mij enkel iedereen nog een spetterende oudejaarsavond en een gelukkig en gezond nieuwjaar te wensen.  Tot volgend jaar!  Wat was jouw hoogtepunt van dit jaar?

Sandra X


6 opmerkingen:

 1. Zo'n heerlijk artikel. Ik kijk al uit naar de happy list ! Top idee trouwens !
  Heerlijk artikel om te lezen. Wat een geweldige schrijfstijl! Geweldig persoon met een geweldige schrijfstijl. Beter kan niet !
  Fijn 2016 !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt. Zo fijn om te horen. You should see me blush now.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh ja heerlijk nummer, Lost Frequencies. Nu je het zegt, het heeft wel wat weg van Milow ja! En Diesel... held. Ik heb je blog met veel plezier gevolgd en dat blij ik doen. Ook heel leuk dat we samen wordfeud spelen! Ik wens je alvast een hele fijne jaarwisseling en voor 2016 wens ik je heel veel geluk, liefde en gezondheid toe. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedank Marion, voor jou ook! Op een nieuw jaar met nog veel leuke spelletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk om te lezen, nog een gelukkig nieuwjaar en al het beste voor 2016! Toch echt eens een concertje meepikken dan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succes met je dak, wij hebben het onze dit jaar ook laten vervangen, al was dat wel gepland. Alle goeds voor 2016!

  BeantwoordenVerwijderen