vrijdag 10 oktober 2014

Reisverslag: Idar-Oderstein - deel 3

De helende kracht van edelstenen

Diamonds are a girl's best friend maar gelukkig zijn er ook nog kristallen zoals amethist, saffier of rozenkwarts, die net zo mooi, maar juist wat meer betaalbaar zijn en die je ook perfect kan dragen als juweel.

Omdat me de wereld van kristallen enorm fascineert bracht ik een bezoekje aan Idar-Oderstein, het centrum van de Duitse edelsteenroute, waar je het ene winkeltje met edelstenen naast het andere kan vinden.  Je moet het met je eigen ogen gezien hebben om het te geloven.

Edelstenen zouden helende krachten hebben, maar je moet er natuurlijk in geloven.  Zelf geloof ik er niet echt in, maar ik vind het wel een fijne gedachte dat bepaalde stenen een invloed kunnen hebben op onze gezondheid en gemoedstoestand.


Ik kocht veel armbandjes, maar ik was vooral op zoek naar een gepolijst hartje dat ik verloren had.  Heb er de laatste maanden echt overal naar gezocht, maar nergens gevonden en dus begon ik aan een vertwijfelde zoektocht, maar hier vond ik het eindelijk terug.  Echt, ik was zo blij als een klein kind.

Sneeuwvlokobsidiaan is, zoals jullie kunnen zien, een zwart kristal met lichte sneeuwvlokachtige vlekken en is van vulkanische oorsprong.  Deze maakt je minder vatbaar voor virussen en infecties, helpt tegen koude voeten en bevordert innerlijke rust.

Verder breidde ik mijn collectie uit met goudsteen (linksonder), die de concentratie zou verbeteren en dalmatiĆ«r jaspis (rechtsboven), die nachtmerries zou verminderen, alsook een mooi armbandje van barnsteen.
 
Turkoois: armbandje met zilver

Jade: armbandje met zilver. 
Het staat nu al vast dat ik hier absoluut nog moet terugkeren want er is verder nog een interessant edelsteenmuseum, talrijke edelsteenslijperijen en last but not least een berg, waar je je eigen kristallen kan gaan zoeken.  How cool is that !!
 
Welke steen is jullie favoriet ?
Sandra x 
 

8 opmerkingen:

 1. Vroeger was ik echt dol op dit soort stenen, maar ik hou me er nu niet meer mee bezig. Ik kocht ze ook meer voor het uiterlijk, want van de werking geloof ik niks. Maar het armbandje van barnsteen vind ik zo mooi dat ik misschien toch maar weer eens zo'n winkel in moet. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik word echt altijd naar turkooizen stenen toegezogen. Geen idee waarom, maar ze oefenen een grote aantrekkingskracht op me uit :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er dol op! Ik hou zelf het meest van de amathyst. Ik vind die echt heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig, dit is echt iets voor mij! Zelf heb ik rozenkwarts en bergkristal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel interessant om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken niet veel van edelstenen, maar het lijkt mij wel interessant. Ik betwijfel of het echt werkt, maar ik denk dat het mentaal zoiezo helpt en dat is al het halve werk! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen