dinsdag 30 december 2014

Hoogtepunten + goede voornemens 2015

Het jaar loopt langzaam naar zijn einde.  Ongelofelijk hoe snel het weer gegaan is.   2014 was voor mij alvast een geslaagd jaar.  Het jaar waarin ik begon met mijn blog én de heerlijke producten van Lush leerde kennen.

Verder sta ik even stil bij mijn goede voornemens, maar voor we daar aan beginnen wil ik jullie kort mijn 5 meest gelezen blogposts voorstellen, just in case you missed it.  Veel leesplezier!

1. My lavender love
2. Liebster award
3. Lush Fresh Handmade Cosmetics
4. Shoplog Hema
5. Stonemanor British Store

  • Een goede blogplanning opstellen en mij daar strikt aanhouden
  • Drinking a cup of creativity en eindelijk werk maken van de vele DIY's die ik gepind heb op Pinterest
  • Mijn kleerkast opruimen en kleren die ik niet meer aandoe naar de kringwinkel brengen zodat ik meer plaats heb voor nieuwe kleren want ja, de solden komen er nu eenmaal aan.
  • Tijd maken voor me-time en dit minstens 1 uur/week
  • Onder het motto You can nail this eindelijk met Happy Nails2 van Elfi De Bruyn aan de slag gaan
  • En voor mij persoonlijk de belangrijkste: genieten van de kleine dingen in het leven, want die maken echt het verschil uit.
Ik wens jullie alvast een gelukkig en gezond 2015!  Wat was jullie hoogtepunt van 2014 ?  En wat zijn jullie goede voornemens ?
 
Sandra x

zaterdag 27 december 2014

Een half jaar bloggen + winactie (afgesloten)


Hoera, vandaag is mijn blog jarig!  Exact 6 maanden geleden begon ik aan een ongekend avontuur zonder het geringste idee te hebben waar ik eigenlijk mee begon.   Ondertussen kan ik me een leven zonder bloggen gewoon niet meer voorstellen en is het tijd om de balans op te maken.

Eerlijk gezegd had ik een flink duwtje in de rug nodig om effectief met mijn blog te beginnen.  Dus bedankt mama.  I needed that!   Ik was al maanden aan het twijfelen of ik nu de sprong zou wagen of niet, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad en het bloggen heeft een nieuwe wind in mijn leven geblazen, die hoognodig was.

Bezoekers
Vooreerst zou ik de lieve mensen willen bedanken die mijn blog volgen.  1000x dank!  Jullie zijn met nog niet veel, maar ik ben er absoluut van overtuigd dat jullie in de toekomst talrijker zullen worden.  Some things just take time en ik weet dat ik me nog lang niet bewezen heb, but i will.
Ik ben ook ontzettend blij met al jullie lieve reacties.  258 om juist te zijn.  Feedback krijgen is als blogger the most important thing en ik weet maar al te goed hoe blij ik was als ik mijn allereerste reactie kreeg.  Oh boy, niet normaal.  Ik moest me zelfs inhouden om geen klein vreugdedansje te maken.

Wat ik wel onderschat heb is de hoeveelheid tijd die erin kruipt.  Veel tijd, want ik spendeer bijna iedere vrije minuut aan het voorbereiden van mijn blogposts, zeker sinds ik een tandje bijstak en besloot 2 posts per week te doen.  Toch heb ik nog altijd het gevoel dat ik tijd te kort heb om alles tot in de puntjes uit te werken want toegeven ik ben een klein perfectionistje, of zeg maar een groot.  Voor ik op publiceren druk moet ik mijn artikel dan ook minstens 10 keer kunnen nalezen of ik ben er niet gerust in.  Mijn naam is dan ook Miss Paperfection en ik heb daarmee de lat best hoog gelegd voor mezelf. 
Ik heb alvast bewondering voor diegenen van jullie die erin slagen dagelijks te bloggen want het is mij een raadsel hoe jullie het klaarspelen.  Respect!
 
Een van de redenen waarom ik ben beginnen te bloggen was om mijn creatieve bezigheden met jullie te delen, maar nu zullen aandachtige lezers zeker opmerken: welke dan ?  De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er naast het bloggen gewoon nog nauwelijks tijd voor had, wat natuurlijk wel een beetje spijtig is.
Ik ga dan ook eens serieus moeten nadenken over welke weg ik nu precies wil inslaan.  Een ding staat vast: een beautyblogger ben ik niet en daarom wil ik me in de toekomst wat meer gaan focussen op mijn creatieve bezigheden en mag je een paar DIY's verwachten.  To be continued...
 
Problemen
Natuurlijk ging niet altijd alles vlekkeloos en ik ging soms tot het uiterste om een blogpost op tijd af te krijgen.  Mea culpa.  2x is het mij niet gelukt en leek het mij beter helemaal niets online te plaatsen als snel snel iets ineen te flansen want dat is niet mijn stijl.
Een goede planning is alles en daar is het bij mij af en toe grondig misgelopen.  Een van mijn goede voornemens voor 2015 wordt dan ook beter plannen en een blogreserve maken zodat ik voor geen onaangename verrassingen meer kom te staan.  Mijn agenda en blogschema liggen alvast klaar.

Een bijkomend probleem dat ik als blogger ervaren heb is het gebrek aan licht in de winter, vooral de laatste weken met het grijze weer was het quasi onmogelijk om fatsoenlijke foto's te nemen.  En wat heb ik gevloekt als ik achteraf tot de conclusie kwam dat ik juist op die enige zonnige dag ben wezen shoppen.  Grrr...  Dus ik zou graag weten hoe jullie dit probleem tackelen en alle tips zijn meer dan welkom.
Zijn er nog dingen die ik aan mijn blog wil verbeteren ?  Absoluut, want ik ben nog lang geen profi en ik leer nog iedere dag bij.
Het eerste puntje op mijn agenda is alvast om een fotografiecursus te gaan volgen want het oog wil ook wat, dus daar wordt voor gezorgd.   Hopelijk geraak ik eens verder dan de wachtlijst, maar de aanhouder wint.
Ten tweede ga ik binnenkort aan mijn lay-out sleutelen want daar ben ik bijlange nog niet tevreden mee.
Ten derde ben ik ook van plan om mijn eigen visitekaartjes te ontwerpen omdat ik het allemaal toch iets professioneler zou willen aanpakken en het mij wel handig lijkt voor een eventuele toekomstige samenwerking.

Toekomst
Natuurlijk doe ik gewoon verder met Miss Paperfection - wat had je anders verwacht - want ik heb nog inspiratie genoeg maar ik heb wel een time-out nodig.
Daarom heb ik besloten om in de maand januari wat gas terug te nemen om mijn batterijen terug op te laden en nog eens tijd te maken voor mijn creatieve bezigheden.  Concreet wil dit zeggen dat je tijdelijk alleen dinsdag een post mag verwachten.  In februari is het dan weer business as usual met 2 posts per week.  Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben.
Ik zie de toekomst in ieder geval door een roze bril en zie wel wat voor spannende dingen er verder op mij afkomen.  Volgend jaar hoop ik alvast naar mijn eerste persevent te gaan.  Spannend!

Wat mag je verder nog verwachten ?  Aangezien mijn post over lavendel enorm in de smaak viel, mag  je binnenkort een gelijkaardige verwachten.  Verder mijn a to z lijstje, 20 random facts about me and loads more.

Nu op naar de winactie, want wat kan je nu allemaal winnen ?
Een pakketje met een paar limited edition kerstgoodies van Lush bestaande uit Snow Fairy showergel, Butterbear bath bomb, Cinders bath bomb, Percut massage bar (met koffiebonen!), Yognog zeep en liptint It started with a kiss.

Wat moet je doen om dit pakket te winnen ?
- Volg Miss Paperfection op Bloglovin en like het bericht
- Volg Miss Paperfection op Instagram (+1 extra kans)

Zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres achterlaat.  De winactie zal lopen t/m zaterdag 10/01/15 en is toegankelijk voor zowel Belgische als Nederlandse deelnemers.  De winnaar krijgt op 11 januari 2015 bericht van mij per mail.

Nu op naar 1 jaar Miss Paperfection.  Yes, i can.

Sandra x

woensdag 24 december 2014

The Christmas Tag

De Christmas Tag gaat volop rond in blogland en ik kon deze dan ook niet aan mijn neus voorbij laten gaan zonder deze ook eens ingevuld te hebben want Christmas is the most wonderful time of the year. 
Wat is je favoriete Kerstfilm ?
Laat het ons anders stellen, er zijn maar weinig films die ik niet leuk vindt, maar er is een ingrediënt dat niet mag ontbreken en dat is sneeuw.  Voeg daar nog een paar vliegende rendieren en kitscherige kerstliedjes bij en breng deze op smaak met een vleugje romantiek.  Perfect!

Let it snow en The Mistle-Tones heb ik onlangs gezien en deze kan ik alvast ten zeerste aanbevelen.Doe jij je Kerstcadeaus open op Kerstavond of -ochtend ?
Meestal op Kerstavond.

Heb jij een favoriete Kerstherinnering ?
Vroeger als kind vierde ik altijd Kerstmis bij mijn grootouders en daar heb ik nog altijd warme herinneringen aan. 

Wat is je favoriete Kerstmaaltijd ?
Gevulde kalkoen, warme peertjes met veenbessen en kroketjes.  Haha, no surprise there.

Wat is je favoriete Kerstcadeau ?
Ik kan mij niet echt een favoriet cadeau herinneren.  Oops, is that a bad thing.  Ik ben al blij als ik iets krijg want het is niet de gewoonte in de familie om voor mekaar cadeaus te kopen, al krijg ik meestal wel iets.  Ik vind het vooral leuk om voor anderen cadeaus te kopen.
Wat is je favoriete Kerstgeur ?
Kaneel.

Heb jij een traditie op Kerstavond ?
Eigenlijk niet, gewoon lekker eten samen met de familie, daarna een Kerstfilm kijken en cadeautjes geven en/of krijgen.
Wat staat er op de top van je kerstboom ?
Niets, want ik heb helemaal geen kerstboom, buiten een heel kleintje.  Ik heb wel een alternatieve kerstboom gemaakt met washitape en daar staat een groene ster op, zoals je kon zien in een van mijn vorige posts.

Wat vroeg je altijd toen je klein was, maar kreeg je nooit ?
Een witte Kerst.  Spijtig dat je dat niet in het warenhuis kunt kopen, want anders had ik het zeker gekregen.
 
Wat vind je het leukst aan Kerstmis ?
De magische sfeer, de warmte en de verdraagzaamheid die er (tijdelijk) heerst, het huis decoreren met veel kaarjes, kerstmarkten bezoeken, kerstlichtjes, leuk old school kerstkaartjes versturen,... gewoon veel te veel om op te noemen.
Stay tuned voor mijn volgende post op zaterdag i.p.v. vrijdag.  Don't miss it want het wordt een speciale feesteditie, maar meer verklap ik niet.

Sandra x

vrijdag 19 december 2014

Winter essentiel: Handcrème

Handcrème
Een van mijn meest gebruikte verzorgingsproducten in de winter is zeker handcrème en ik stel jullie dan ook graag mijn vier favorieten voor, al lijkt het op dit moment meer herfst dan winter.  Nu hoor je mij niet klagen, alhoewel ik toch liever naar een kerstmarkt ga met muts en handschoenen als met een paraplu.

Normaal gezien heb ik in de winter vrij snel droge handen met soms pijnlijke gesprongen kloven, een probleem dat zeker voor een deel erfelijk bepaalt is.  Daarom leg ik ze extra in de watten en smeer ze elke dag in, meestal voor ik ga slapen.  Van zodra het gaat vriezen, smeer ik ze natuurlijk meermaals per dag in en verdwijnt er ook een mini-tube in mijn handtas.
L'Occitane Shea Butter Cocoa flower - 30 ml
Mijn stash handcrème van L'Occitane neemt ondertussen enorme proporties aan.  Iedere keer als ik in de winkel kom, kom ik wel met een handcrème buiten, of ik er nu een nodig heb of niet.
Deze handcrème, die verrijkt is met 20% Shea Butter en een snuifje verfijnde cacao, stamt nog uit de vorige kerstcollectie en is dus niet meer te verkrijgen, maar ook de nieuwe collectie Arlésienne ziet er veelbelovend uit.
De textuur van deze handcrème is heel licht.  Deze smeert heel gemakkelijk uit en zorgt ervoor dat de crème snel in je huid kan trekken.  Na gebruik voelen mijn handen heerlijk zacht aan en ruiken heerlijk.
 
Yves Rocher Cacao & Orange - 75 ml
Yves Rocher had ook dit jaar weer een limited edition lijn speciaal voor Kerst met rode vruchten, zwarte vruchten en cacao & orange.  Bij deze collectie moest ik niet lang twijfelen en als je gek bent op Pim's koekjes, rep je dan naar de winkel en sla een grote voorraad in, want deze is maar beperkt te verkrijgen.
Deze handcrème heeft een lichte formule, absorbeert snel zonder de huid vettig of plakkerig te maken en laat een hemelse zoete geur na, die best een tijdje blijft hangen, wat een echt pluspunt is.
Warning!!!! Na het aanbrengen van deze handcrème heb je een onweerstaanbare drang om een stuk uit je hand te bijten dus zorg ervoor dat je het origineel zeker ook in huis hebt, just to be on the safe side.
 
Cowshed Cow Pat Moisturising Hand Cream - 50 ml
Een topper!  Deze handcrème doet wat hij moet en nog veel meer.  Hij geeft je zachte gehydrateerde handen, ruikt heerlijk fris en wordt snel geabsorbeerd.  De voedende crème bevat o.a. ook essentiële oliën van grapefruit om de huidfunctie te stimuleren en koriander om de bloedcirculatie te stimuleren.
  
The Body Shop Wild Argan Oil - 30 ml
Ik ontdekte in The Body Shop deze handcrème uit de Wild Argan collectie en vroeg mij af waarom ik dat nog niet eerder wist, want ik vond de Wild Argan collectie super.  Deze heeft een fijne substantie, trekt vrij snel in en heeft een subtiele geur.

En mag van jullie ook de winter eindelijk gaan beginnen ?  Welke handcrèmes kunnen jullie mij nog aanbevelen ?

Sandra x

dinsdag 16 december 2014

Instagram diary #3


Het is hoogtijd voor een Instagram update want Christmas is coming!!  Ik kijk er enorm naar uit, maar ik begin ook stilletjes te panikeren want ik heb nog zoveel te doen.   Help, ik mag er niet aan denken of mijn hoofd begint te tollen.

Starbucks heeft aardige concurrentie gekregen want in de zomer opende Swartehond zijn deuren.  The place to be voor lekkere koffie, smoothies, muffins en cake.   De laatste keer verorberde ik deze overheerlijke apple caramel muffin.

Ik probeerde deze zonsondergang op foto vast te leggen, wat niet helemaal lukte, want in het echt was hij nog veel mooier.  Needless to say dat mijn photoskills voor verbetering vatbaar zijn, but i'm working on it.

Wisten jullie dat Stonemanor ook een tearoom heeft ?  Ik ging eerst uitgebreid Christmas shoppen en daarna genoot ik van deze medley of savoury scones met tomatenchutney en een lekker stukje mature Englisch cheddar.

In Stonemanor kocht ik mij een kleine versterking voor onderweg.   Ondertussen ben ik de smaak van kokosnootwater al gewoon geworden, maar de eerste keer als ik het dronk vond ik het niet zo mijn ding. 

Hallellujah!!  Ik kocht mijn eerste Yankee Candle.  Mijn verwachtingen waren hoog gespannen, maar het werd een kleine domper op de feestvreugde, want ik nam enkel Wild Figs mee naar huis.

Op een zondagnamiddag ging ik wandelen in het Provinciaal Groendomein De Averegten vlakbij Heist-op-den-Berg.

Ik bracht een bezoekje bij De Standaard Boekhandel en kocht er o.a. het Flow Book for Paper Lovers en een agenda van Marjolein Bastin.  I'm ready for 2015!

Door het bloggen zijn mijn creatieve momenten wat schaars geworden de laatste tijd, maar ik vond eindelijk nog eens wat tijd.

Homemade granola naar een recept van Jeroen Meus.

No make-up selfie.  Ik sta niet zo heel graag in the picture, maar ik wil geen anonieme blogger blijven, so here we come. 

Voor ik de trein terug naar huis nam ging ik me nog eventjes opwarmen bij deze honey & almond  hot chocolate bij Starbucks.

Bij Le Pain Quotidien werd ik magisch aangetrokken door de lekkere taartjes in de etalage en wat heb ik van dit stukje cheesecake met bosvruchten genoten.  The best EVER!!  Het water loopt mij gewoon terug in de mond.

Dat was het.  Hoop dat je ervan genoten hebt & 'till next time.

Sandra x

vrijdag 12 december 2014

DIY: Christmas Tree

Wie zegt dat een kerstboom groen moet zijn ?  Niemand toch.  Natuurlijk zijn we allemaal groot geworden met de traditionele dennenboom, maar tijden veranderen en dit jaar kiezen we massaal voor de alternatieve kerstboom.

Hebben jullie het zoals ik een beetje gehad met de afvallende naalden van de tradionele kerstboom en de lelijke (kunst)kerstboom ?  Goed, want ik ging wat inspiratie zoeken op Pinterest en kwam een heleboel leuke alternatieven tegen.

Een opvallende trend is de houten kerstboom.  Duurzaam, goedkoop en eenvoudig zelf te maken van restjes hout en met wat creativiteit kun je staan pronken met je eigen uniek exemplaar, die jaren meegaat.  Hang hem vol met mooie ballen of leuke hangers voor de juiste kerstsfeer.

Een kerstboom met washi tape is ook een leuk alternatief voor wie niet zoveel plaats heeft.   Plak ze in de vorm van een kerstboom op de muur en you're ready.  Om het extra feestelijk te maken kan je nog een gekleurde slinger bevestigen.  Sfeervol, trendy én je hebt er geen naalden van.  Whoehoe, i like it.
 Alles kan en alles mag, maar remember, less is more, want anders gaat het er misschien toch al snel wat rommelig uitzien.

Dan ging ik zelf aan de slag.  Vooreerst zocht ik een paar sfeervolle winterfoto's op Pinterest, die ik vervolgens afprintte in formaat 10x15.  Ik hing deze op met washitape en hing  er een rode slinger rond in de vorm van een kerstboom.  Bovenop plaatste ik nog een kerstster.  Klaar! 

Wat vinden jullie van mijn kerstboom ?

Wow, ik vond dit echt leuk om te doen en ben alvast van plan om volgend jaar een houten kerstboom te maken.

Voor welke kerstboom gaan jullie ?  Traditioneel of alternatief ?
 
Sandra x

dinsdag 9 december 2014

My Christmas playlist !


Zijn jullie ook zo dol op kerstliedjes, of net niet ?  Terwijl ik het huis aan het versieren ben luister ik graag naar een streepje muziek om in de juiste sfeer te komen en daar kunnen vooral de oude klassiekers mij bekoren.

Dezer dagen kan je nergens komen zonder een kerstig deuntje op de achtergrond te horen en dat is best leuk, maar alleen in beperkte mate te genieten, want na een tijdje komt Jingle Bells gewoon mijn oren uit.
Ik maakte een top 5 van mijn meest favoriete kerstliedjes, maar het had even goed een top 10 kunnen worden.

1. Frank Sinatra - Let it snow
 Let it snow, mijn persoonlijke mantra de week voor Kerstmis, want zoals elk jaar hoop ik wakker te worden met een magisch wit sneeuwtapijt met Kerstmis en ik ben benieuwd of de weergoden mij dit jaar gunstig gestemd zijn.  Deze versie blijft mijn favoriet, want Frank Sinatra heeft echt een stem uit duizenden.  Wisten jullie dat dit nummer maar liefst al 913 keer gecoverd werd.  Het origineel is van Vaughn Monroe uit 1945.

2. Frank Sinatra - Have yourself a Merry Little Christmas

3. Mariah Carey - All i want for Christmas is you
Oke, dit is zo een fout kerstliedje, maar ik vind het een superleuk nummer waar ik gewoon vrolijk van wordt.

4. Coldplay - Christmas lights
 Een mooie ballade om in kerststemming te komen.  Toen ik deze voor de eerste keer hoorde in 2010, was ik meteen verkocht.  Wat me vooral kan bekoren aan dit nummer is de mooie pianointro.

5. Dean Martin - Walking in a Winter Wonderland
Nog een golden oldie die oorspronkelijk stamt uit 1934, maar mijn favoriete uitvoering blijft deze van Dean Martin vanwege zijn unieke stem, maar ook zeker vanwege de prachtige instrumenten.
 
Ik hoop dat jullie van mijn top 5 genoten hebben.  Wat zijn jullie favoriete kerstliedjes ?


Sandra x
 

vrijdag 5 december 2014

Winnaar winactie + spam je blog #2

 
Vooreerst wil ik de winnaar bekend maken van mijn winactie.  Jullie hebben massaal meegedaan, waarvoor hartelijk dank.    Een onschuldige hand heeft Kim van Beautifulday4makeup uitgekozen als winnares.
Proficiat en veel plezier ermee !
Niet gewonnen ?  Niet getreurd, want binnenkort komt er een nieuwe winactie.

De kans om je eigen blog in de bloemetjes te zetten krijg je niet elke dag maar vandaag mogen jullie nog eens je blog spammen.   Zelf maak ik er altijd graag gebruik van om een beetje reclame te maken voor mijn blog, maar nu is het aan jullie.  Vertel in het kort waar je blog over gaat en zet ook de link erbij en ik zal zeker eens een kijkje komen nemen.

Veel plezier met spammen!


Sandra x

dinsdag 2 december 2014

My Christmas Wishlist 2014

Niet te geloven hoe de tijd voorbij is gevlogen want de feestdagen staan alweer voor de deur en binnenkort mag ik ook nog eens mijn verjaardag vieren.  Kerstmis vind ik dan ook de mooiste tijd van het jaar en ik ben dan ook volop het huis aan het versieren.

Nu de treinstakingen in Duitsland eindelijk voorbij lijken te zijn, spoor ik binnenkort nog eens een dagje naar Aken want mijn verlanglijstje is lang.  Duitsland telt ontelbare drogisten en ik hoop dan ook Müller, DM, Rössmann en Douglas een bezoekje te kunnen brengen.
1. Essence 24h hand protection balm Cake Pops
De beperkte handbalms, die nu beschikbaar zijn in de overheerlijke cake pop geuren vanille en kaneel, kersen en kokos, evenals cookies en amandelen, hebben ook een ontzettend leuk design. 
2. Bambi Let's dream
Deze eau de toilette staat al lang op mijn verlanglijstje en ik hoop echt dat ik hem nog ga vinden, want ben echt verliefd op de prachtige flacon.  Wie kan er aan Bambi weerstaan ?  Ik in ieder geval niet.
3. Alverde Feuchtigkeitsmaske Wildrose-Sheabutter
4. Balea Lippenpflege Swirled Kiss Strawberry-Banane
5. Alverde Bodybutter Macadamianuss-Karitébutter
Een rijke vochtinbrengende creme met een speciale samenstelling van macadamianoten en shea boter voor de zeer droge huid.
6. Balea Badewürfel Vanille-Honig

Ik hou van een kopje thee, vooral in de koude wintermaanden en in Duitsland vind je vaak een nog veel groter assortiment dan bij ons.  Deze lekkere soorten van King's Crown wil ik alvast zeker in huis halen.

Wat denken jullie ervan ?

Sandra x