vrijdag 25 juli 2014

Solden: hoe miskoopjes vermijden

Shopping #1


Velen van jullie zullen waarschijnlijk jullie slag al geslagen hebben tijdens deze solden.  NOT me !!
Ik probeer al jaren een verstandige shopper te zijn.  Wel ik probeer, want altijd lukt het mij ook nog niet.

Meestal probeer ik tijdens deze periode de klerenwinkels te mijden, cos knowing myself, laat ik mij toch weer verleiden tot een paar impulsieve aankopen die achteraan in mijn kleerkast belanden en waar ik achteraf spijt van heb.  Don't we all know that feeling ?

Meestal vind ik de solden ook niet zo interessant qua kortingen.  Ze beloven grote kortingen, maar in werkelijkheid is het toch niet zoveel dus laat je zeker niet misleiden door al die kleurige etiketjes, but keep focused.

Dikwijls heb ik ook niet het geduld om tussen die hysterische massa in rommelige hoopjes kleren te gaan graaien.  Seriously ?  Wat bezielt ons toch ?

Zoals je merkt loop ik niet echt warm voor de solden, maar ik wil je toch een paar tips meegeven.

De zomer is relatief kort, dus investeer liever wat meer geld in stukken voor het tussenseizoen, want dat hebben we hier nu eenmaal het langst of niet te zeggen heel het jaar.  De 4 seizoenen bestaan al een tijdje niet meer, maar enkel lente en herfst.

Ik vind het wat zot om een kast vol zomerkleedjes te hebben waar je dan, met wat geluk, 1 of 2 van kunt aandoen.  Meestal hebben we hier toch een typisch Belgische zomer met een beperkt aantal tropische dagen.

Toch heb ik dit jurkje aan 50 % gekocht bij ONLY, my favourite brand.  Pastel EN gestreept: ♡.  Het  heeft afneembare bandjes zodat je het ook strapless kan dragen.  Het paste als gegoten, wat ook niet altijd het geval is, believe me.  De maten zijn al lang niet meer wat ze geweest zijn.



Nog een tip.  Kies voor basisstukken, waar je nog lang geniet van kunt hebben want wat dit jaar in de mode is, is volgend jaar meedogenloos out en er zijn maar weinig trends die eeuwig blijven.

De enige trend die wat overeind blijft de laatste jaren is de pasteltrend, maar laat dit nu juist my cup of tea zijn.  Mijn favoriete sugar kleurtjes zijn zachtroze en mintgroen.

Dit heb ik gekocht bij ZEB.  Een blauw en wit gestreept very glam looking jasje van Broadway wat super op mijn roze broek gaat staan.  Precies wat ik zocht.


Meestal kan ik het ook niet laten om stiekem een blik op de nieuwe collectie te werpen en de herfst-collectie vind ik elk jaar sowieso geweldig.  Iets doet mijn hartje altijd sneller slaan bij het zien van die warme herfstkleurtjes en de cosy looking knitwear.  Dit jaar niet anders.

A little sneak peek wat we zoal kunnen verwachten ?  Cognac, bruinrood, pasteltinten (yes), blauw, schotse ruiten (love them), luipaardprint, wat leren accenten en de oversized of XXXL jas.

De laatste dagen van de solden kan je de beste koopjes vinden met echt grote kortingen.  Dus als je niet weet wat te doen dit weekend en je hebt nog een missing piece, rep je nog naar de winkelstraten voor het te laat is.

Een echte aanrader voor make-up en nagellak is trouwens het Kruidvat.  Goedkoper kan volgens mij niet.  Voor 0,50 cent of 1 euro moet je niet twijfelen, maar gewoon kopen.  Verwacht in de volgende post een review over onderstaande beauties.



Ik zou zeggen maak het je eigen niet te moeilijk en maak op voorhand een lijstje wat je ECHT nodig hebt & stick to that because life can be so easy peasy if you want.  Je bankrekening zal je dankbaar zijn ;-)

Wat hebben jullie zoal gekocht tijdens de solden ?

Sandra x

7 opmerkingen: