vrijdag 12 december 2014

DIY: Christmas Tree

Wie zegt dat een kerstboom groen moet zijn ?  Niemand toch.  Natuurlijk zijn we allemaal groot geworden met de traditionele dennenboom, maar tijden veranderen en dit jaar kiezen we massaal voor de alternatieve kerstboom.

Hebben jullie het zoals ik een beetje gehad met de afvallende naalden van de tradionele kerstboom en de lelijke (kunst)kerstboom ?  Goed, want ik ging wat inspiratie zoeken op Pinterest en kwam een heleboel leuke alternatieven tegen.

Een opvallende trend is de houten kerstboom.  Duurzaam, goedkoop en eenvoudig zelf te maken van restjes hout en met wat creativiteit kun je staan pronken met je eigen uniek exemplaar, die jaren meegaat.  Hang hem vol met mooie ballen of leuke hangers voor de juiste kerstsfeer.

Een kerstboom met washi tape is ook een leuk alternatief voor wie niet zoveel plaats heeft.   Plak ze in de vorm van een kerstboom op de muur en you're ready.  Om het extra feestelijk te maken kan je nog een gekleurde slinger bevestigen.  Sfeervol, trendy én je hebt er geen naalden van.  Whoehoe, i like it.
 Alles kan en alles mag, maar remember, less is more, want anders gaat het er misschien toch al snel wat rommelig uitzien.

Dan ging ik zelf aan de slag.  Vooreerst zocht ik een paar sfeervolle winterfoto's op Pinterest, die ik vervolgens afprintte in formaat 10x15.  Ik hing deze op met washitape en hing  er een rode slinger rond in de vorm van een kerstboom.  Bovenop plaatste ik nog een kerstster.  Klaar! 

Wat vinden jullie van mijn kerstboom ?

Wow, ik vond dit echt leuk om te doen en ben alvast van plan om volgend jaar een houten kerstboom te maken.

Voor welke kerstboom gaan jullie ?  Traditioneel of alternatief ?
 
Sandra x

8 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat leuk gedaan! Heel origineel en vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat ik toch de traditionele kerstboom verkies, maar ik vind het wel een leuk idee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg! Ik vind die met washi tape ook wel tof. Alleen een gewone kerstboom vind ik toch het allermooist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel tof! Ik vind die bovenste van hout wel echt heel mooi. Wij hebben geen kerstboom. Wij zijn de uitzondering op de regel. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind zowel een klassieke als een moderne kerstboom leuk. Wij hebben in de woonkamer een echte dennenboom en op mijn kamer heb ik een mini neppe witte kerstboom staan. Op het werk staat een houten, die is ook heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had dit jaar ook beter voor een alternatief gekozen. Mijn kerstboom is UGLY as hell. Mét versiering valt het wat beter mee, maar toch ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er gaat natuurlijk niets boven de echte kerstboom (vind ik)
  Maar vind de houten kerstbomen ook altijd erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je een leuk alternatief gevonden! Ik ga toch voor de echte kerstboom!

  BeantwoordenVerwijderen