dinsdag 7 april 2015

DZV: Eindscore

Het is tijd om de (kook)boeken toe te doen en dat deed ik met een tikkeltje weemoed, zo is deze campagne mij naar het hart gegroeid.  Op 18 februari ging ik de uitdaging aan om 40 dagen geen vlees en geen vis te eten.  Hoe is het mij nu vergaan?

Ik ben er dan wel niet helemaal in geslaagd om 46 dagen vleesloos door te komen maar toch ben ik meer dan tevreden.

Let’s talk facts.  In totaal heb ik 6 keer gezondigd (4x vlees, 2x vis) en vooral in het begin had ik regelmatig een rode bol, maar ik herpakte me en de laatste weken had ik geen enkele niet meer.  Toch een beetje trots op mijzelf!

Eindscore: 40/46
Ik bespaarde in totaal 440 m² op mijn ecologische voetafdruk, dat is evenveel water als 400 baden of evenveel broeikasgassen als 600 km autorijden.  Voor een eerste deelname zeker niet slecht.  Volgend jaar ga ik natuurlijk voor de volle pot, or what did you expect?
Wat vond ik het moeilijkste?  Dat je echt heel bewust moet bezig zijn met je eten aangezien het toch een hele verandering voor je lichaam betekent wat ik dus aan den lijve mocht ondervinden, gelukkig van voorbijgaande aard.

Wat heb ik geleerd?  Dat ik perfect kan leven zonder vlees.

Hoe gaat het nu verder?  Vanaf nu ga ik nog 1 keer per week vlees of vis eten.  De ene week vlees, de andere week vis.  In theorie want in praktijk zie ik het eigenlijk niet zitten om terug vlees te gaan eten.  We'll see about that.
Tenslotte wil ik iedereen bedanken die hieraan meegedaan heeft.  Deze campagne was een gigantisch succes en zal ongetwijfeld nog lang nazinderen.  Veggie eten is meer dan ooit hip, dat is bij deze bewezen.

Sandra x

 

 

2 opmerkingen: