vrijdag 24 april 2015

Shoplog Krefeld

Winkelen in het buitenland is zo heerlijk dus toen mijn moeder vroeg om mee naar Krefeld te gaan moest ik dit niet lang door mijn hoofd laten gaan.  Hoe ging ik daar naartoe?  Wel lekker comfortabel met de bus die ons in het centrum van Krefeld dropte.  Gaat het nog makkelijker?  I don't think so.

Ik ging als eerste naar Rössmann, een van de vele drogisterijen die Duitsland rijk is.  Een van de producten die ik zeker wou scoren was de LE Brit-Tea van Essence, alleen vond ik ze niet, ook bij DM niet.  Toch een teleurstelling van jewelste.

Rössmann heeft ook een heel groot assortiment aan thee waar wij in België enkel jaloers op kunnen zijn.  Het liefste zou ik alle rekken willen plunderen wat ik *kuch* ook deed want lekkere thee kan je nooit genoeg in huis hebben.

Ik kocht ook nog thee van Teekanne, Bad Heilbrunner en deze limited editions.  De rechtse kun je zowel koud als warm drinken.  Ideaal voor de zomer.
 
Duitsland is ook een waar paradijs voor vegetariërs.

Nog een paar bio-producten die er te lekker uitzagen.

Dan ging het richting DM.  Liefhebbers van natuurkosmetika kunnen hier echt hun hartje ophalen.  Ik kocht er o.a. dit hydraterend maskertje en ben heel benieuwd naar de geur van wilde rozen.  Lijkt me heerlijk.
 
Deze conditioner kocht ik er ook.
 
Ik ga in bad en ik neem mee...Breeze of Summer en Entspannung en Wohlgefühl van Tetesept, Blütenzarte van Balea, Glücklichte Auszeit van Kneipp, Frauen-Wohl en Ruhepause van Dresdner Essenz.
 
Ben benieuwd welk maskertje het best gaat zien?  Dat van Alverde, Rival de Loop of Alterra.  I'll keep you posted.
 
Maar naast kosmetikaproducten heeft DM ook een uitgebreide keuze aan natuurproducten, gezonde snacks en nog meer thee.  Hier kocht ik er niet zoveel want ik had mijn handen toen al meer dan vol.
 
Nanu-Nana is een leuke decoratiewinkel waar ze prachtige nepbloemen hebben.  Erg handig als je over geen groene vingers beschikt comme moi.  Ik nam een paar vetplantjes en een paar orchideeën mee.  Net echt niet?
 


Ik ben gek op quotes dus deze vintage postkaarten nam ik ook mee.
 

Bij Douglas ontdekte ik het geweldige parfum, That's Me van Helene Fischer, een Duitse zangeres waar je zeker nog van gaat horen want ze verovert langzaam maar zeker de hele wereld.  In mei komt ze trouwens naar Hasselt.

Ik maak er geen geheim van dat ik gek ben op Duitstalige muziek dus sprong ik ook binnen bij Saturn voor een cd (of 6).  Binnenkort laat ik je graag hiermee kennis maken.  Believe me, je zal aangenaam verrast zijn.

Natuurlijk vergat ik de helft want ik wou nog een bodybutter van Alverde kopen.  Soit, in mei krijg ik een herkansing want dan ga ik nog een dagje shoppen in Aken en dan hoop ik de LE Brit-Tea te kunnen scoren.  Eerder kom ik niet naar huis.  Zeker weten.

Sandra x

9 opmerkingen:

 1. Wat ben je goed geslaagd! Wat veel hihi. Lekker he, shoppen in Duitsland ;) Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijke dingen heb je geshopt! Krefeld, ligt dat dicht bij de Nederlandse grens? Ben er nog niet eerder geweest. Erg benieuwd naar de cd's :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yay, er bestaat niks leukers. Ik kijk al enorm uit naar de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Krefeld ligt idd vlakbij de Nederlandse grens, niet ver van Venlo als ik me niet vergis. Als je in de buurt woont zeker een aanrader. Het is niet zo heel groot maar dat maakt het juist gezellig. Naast de 2 winkelstraten vind je er ook een overdekt winkelcentrum (Schwanenmarkt).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de theekeuze in belgië zelf erg beperkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind ik dus ook. Het ergste is dat door de grote keuze aan koffiepads het theeschap alsmaar kleiner wordt. Neen, België is geen theeland en zal het nooit niet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet echt een keer naar Duitsland. Ze hebben daar ook een veel uitgebreider assortiment van bio- en vegan producten en zo. Die mango-kokosthee! Heaven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha, zeker doen als je eens de kans hebt Marion. Als het kon zou ik er iedere week gaan winkelen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke shoplog, je hebt veel leuke spullen gekocht. Dat 'Sojafleisch' koop ik ook vaak als ik in Duitsland ben. Bij Ekoplaza hebben ze die ook (maar die van Enerbio vind ik persoonlijk net ietsje lekkerder).

  BeantwoordenVerwijderen