vrijdag 26 september 2014

Reisverslag Bad Breisig - deel 1

"Our life is what our thoughts make it" - Marcus Aurelius (Romeins keizer)

Het mooiste plekje van Duitsland is ongetwijfeld Bad Breisig.  De Unesco verklaarde dit stukje van de Rijn niet voor niets tot werelderfgoed.  Ik verbracht er een zalige week met elke dag nazomerse temperaturen.  Jawel, want wat voor de druifjes goed is, is voor mij ook goed.


Eventjes een kleine les aardrijkskunde want waar ligt dat nu precies.  Bad Breisig situeert zich tussen Bonn en Koblenz aan de Rijn en is omgeven door prachtige wijnvelden en sprookjesachtige kastelen.

Bad Breisig is een kuuroord en heeft jawel Römer Thermen.  Dit is een gigantisch complex met een verwarmd binnen- en buitenzwembad (32°), verschillende sauna's, whirlpools en massagestralen, een grote ligweide en een cafetaria waar je lekker kan eten en drinken.

Schloss Ahrenfels in Bad Hönningen aan de andere oever


Een mooi binnenkoertje


Een zonnige dag in de Römer Thermen met op de achtergrond de beginnende herfst. 

Overzetboot naar "the other side"


Wandelen aan de oever van de Rijn


Overal aan de hotels en restaurants hangen fraaie smeedijzeren uithangborden zoals bij Wirtshaus "Zum Weissen Ross", waar ik ging eten.


Ik at er deze huisgemaakte Leberknödel auf Sauerkraut mit Kartoffelpuree.  Voor wie het ook eens wil proeven, volgende week is het Beierse week in de Lidl, waar je allerlei Duitse specialiteiten kan kopen, o.a. knödel.  Profiteer ervan !


Het mooiste terrasje van Bad Breisig kan je vinden in "Das kleine Cafée Jaeckert" waar het zalig vertoeven was.  Spijtig dat het maar 3 dagen per week geopend is want hier zou ik elke dag willen zitten.


Ingang Römer Thermen

 

De Rijnpromenade waar je zalig kon flaneren tussen de palmbomen met overal gezellige wijnbars en restaurants in fraaie vakwerkhuizen.  Sehr gemütlich.
 
 
Maar buiten wellnessen, ging ik ook nog uitgebreid shoppen.  Ik vertrok dan ook met een extra lege koffer om die daar helemaal te vullen.  Of me dat ook is gelukt, lees je volgende week in deel 2 van mijn verslag.

Just a reminder.  Vanaf nu doe ik 2 posts/week elke dinsdag en vrijdag.

Benieuwd wat jullie ervan vinden.
 

Sandra x

5 opmerkingen: