vrijdag 19 december 2014

Winter essentiel: Handcrème

Handcrème
Een van mijn meest gebruikte verzorgingsproducten in de winter is zeker handcrème en ik stel jullie dan ook graag mijn vier favorieten voor, al lijkt het op dit moment meer herfst dan winter.  Nu hoor je mij niet klagen, alhoewel ik toch liever naar een kerstmarkt ga met muts en handschoenen als met een paraplu.

Normaal gezien heb ik in de winter vrij snel droge handen met soms pijnlijke gesprongen kloven, een probleem dat zeker voor een deel erfelijk bepaalt is.  Daarom leg ik ze extra in de watten en smeer ze elke dag in, meestal voor ik ga slapen.  Van zodra het gaat vriezen, smeer ik ze natuurlijk meermaals per dag in en verdwijnt er ook een mini-tube in mijn handtas.
L'Occitane Shea Butter Cocoa flower - 30 ml
Mijn stash handcrème van L'Occitane neemt ondertussen enorme proporties aan.  Iedere keer als ik in de winkel kom, kom ik wel met een handcrème buiten, of ik er nu een nodig heb of niet.
Deze handcrème, die verrijkt is met 20% Shea Butter en een snuifje verfijnde cacao, stamt nog uit de vorige kerstcollectie en is dus niet meer te verkrijgen, maar ook de nieuwe collectie Arlésienne ziet er veelbelovend uit.
De textuur van deze handcrème is heel licht.  Deze smeert heel gemakkelijk uit en zorgt ervoor dat de crème snel in je huid kan trekken.  Na gebruik voelen mijn handen heerlijk zacht aan en ruiken heerlijk.
 
Yves Rocher Cacao & Orange - 75 ml
Yves Rocher had ook dit jaar weer een limited edition lijn speciaal voor Kerst met rode vruchten, zwarte vruchten en cacao & orange.  Bij deze collectie moest ik niet lang twijfelen en als je gek bent op Pim's koekjes, rep je dan naar de winkel en sla een grote voorraad in, want deze is maar beperkt te verkrijgen.
Deze handcrème heeft een lichte formule, absorbeert snel zonder de huid vettig of plakkerig te maken en laat een hemelse zoete geur na, die best een tijdje blijft hangen, wat een echt pluspunt is.
Warning!!!! Na het aanbrengen van deze handcrème heb je een onweerstaanbare drang om een stuk uit je hand te bijten dus zorg ervoor dat je het origineel zeker ook in huis hebt, just to be on the safe side.
 
Cowshed Cow Pat Moisturising Hand Cream - 50 ml
Een topper!  Deze handcrème doet wat hij moet en nog veel meer.  Hij geeft je zachte gehydrateerde handen, ruikt heerlijk fris en wordt snel geabsorbeerd.  De voedende crème bevat o.a. ook essentiële oliën van grapefruit om de huidfunctie te stimuleren en koriander om de bloedcirculatie te stimuleren.
  
The Body Shop Wild Argan Oil - 30 ml
Ik ontdekte in The Body Shop deze handcrème uit de Wild Argan collectie en vroeg mij af waarom ik dat nog niet eerder wist, want ik vond de Wild Argan collectie super.  Deze heeft een fijne substantie, trekt vrij snel in en heeft een subtiele geur.

En mag van jullie ook de winter eindelijk gaan beginnen ?  Welke handcrèmes kunnen jullie mij nog aanbevelen ?

Sandra x

10 opmerkingen:

  1. persoonlijk heb ik de geur van Yves rocher niet zo graag. Voor de rest heb je er leuke handcrèmes bij gehaald...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd naar de van TBS. Zelf heb ik er nu eentje van de Etos. Erg fijn en niet duur. Mijn favoriet is de groene van Rituals.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van mij mag de winter echt wel beginnen! Ik wil mijn winterkleren dragen! De handcrèmes van l'Occitane zijn zooo goed! Gisteren kocht ik er nog eentje, de whipped hand cream. Die van l'Occitane dringen ook snel in mijn huid, dat kan ik van andere niet snel zeggen... Want die blijven zo precies op mijn huid liggen en dat vind ik niet zo leuk .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kan ook echt niet zonder handcreme dit seizoen. Die van The Body Shop lijkt me het meest fijn! Ik ben werkelijk fan van al hun producten ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit ga ik aan la mama laten lezen. Zij kan geen één dag zonder handcrème (kloven)! De derde uit je collectie lijkt me echt een goede. Mijn mama gebruikt de Handy Gurungu van LUSH die ze van mij heeft gekregen. Trekt iets langzamer in, ideaal voor te smeren wanneer je in de zetel gaat ploffen!:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk dat je la mama laat lezen, Eline. Echt vreemd dat ik die van Lush nog niet kende, maar ik ga hem zeker ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Net vandaag nog een handcrème bij L'occitane gekocht, zo goed!
    Naomi, x

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Super! Welke heb je gekocht ? Die van de nieuwe collectie ?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, die van de Yves Rocher heb ik ook; hemels!
    Leuke post!
    Liefs, Carmen
    The Healthy Ever After

    BeantwoordenVerwijderen