dinsdag 26 mei 2015

Arboretum Wespelaar

Tot nu toe ging ik regelmatig fotograferen in de Kruidtuin te Leuven maar recent ontdekte ik een botanisch pareltje op amper een boogscheut van bij mij thuis that blew my mind.
Sinds 2011 werd dit park opengesteld voor het publiek.  Daarvoor was het in priv├ębezit.  Ondertussen is het Arboretum uitgegroeid tot een plantenverzameling van wereldformaat en draagt het bij tot instandhouding en bescherming van bedreigde of beschermde bomen en struiken.

Het 20ha grote park is aangelegd in een typisch Engelse landschapstijl met parkachtige eigenschappen, met uitbundig bloeiende borders, glooiende grasvelden, lange doorkijkjes, afgewisseld met boomgroepen waarbij waterpartijtjes niet mogen ontbreken.

Eind april bloeide de magnolia volop.  In totaal staan er in het park meer dan 200 verschillende soorten. 

Daarna was het de beurt aan de rododendrons.


Eind april was hier nog geen spoor van groen te bekennen maar nu is de plantenborder een lust voor het oog.

 

 

Wie me op Instagram volgt zag al een paar foto's verschijnen waaronder deze.  Deze leukerd volgde mij een hele tijd in mijn kielzog.  Ik kon gaan en staan waar ik wou maar hij wou niet van mijn zijde wijken.
Het park is iedere woensdag en zondag geopend van 10 tot 18 uur en bevind zich tussen Leuven en Mechelen.  Voor meer informatie kan je hier terecht.

Heb jij al een bezoekje aan een plaatselijk arboretum gebracht?

Sandra x


1 opmerking:

  1. Oh wat prachtig! Die roze bloesem! Hele mooie foto's, Sandra!

    BeantwoordenVerwijderen