vrijdag 19 juni 2015

In the spotlight - Michael Patrick Kelly

Het is tijd om een nieuwe rubriek in het leven te roepen.  Vanaf nu ga ik elke maand iets in de kijker zetten dat mij bij wijze van spreken van mijn sokken geblazen heeft.  Het kan gaan om een boek, artiest, quote, blog,...

Aangezien ik bijna geen dag kan zonder een streepje muziek zal je hier opvallend veel muziek zien passeren.  De eerste artiest die ik je wil voorstellen is Michael Patrick Stewart, een singer-songwriter in hart en nieren.

Halverwege de jaren 90 kende iedereen ze, of men wilde of niet, de Kelly Family.  Ze trokken door Europa en de Verenigde Staten als straatmuzikanten met in het begin matig succes.  De commerciële doorbraak kwam er in 1994 met de titel 'An Angel', gecombineerd door de toen 15-jarige Paddy.  Na de dood van vader Dan in 2000 viel de familie langzaam uit elkaar en gingen de 9 broers en zussen elk hun eigen (muzikale) weg.

Michael Patrick Kelly verdween daarna compleet uit het openbare leven, vond steun in het geloof en was o.a. 6 jaar in een klooster, waar hij theologie en filosofie studeerde maar na meer dan 10 jaar is hij terug, rijper dan ooit.

Op 15 mei 2015 verscheen zijn eerste solo-album genaamd Human.  De eerste single hiervan is Shake away, een vrolijk en catchy lied dat bruist van energie en direct de toon zet.

Smaakt naar meer doesn't it?  Ik hoop dat je het leuk vond.  In ieder geval gaat deze CD de volgende keer als ik naar Duitsland ga zeker mee naar huis.  Wat vind jij ervan?
Sandra x

1 opmerking:

  1. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk! Dat is goed wakker worden! ♥

    BeantwoordenVerwijderen