vrijdag 31 juli 2015

Zomerhit 2015?

Een zomer is geen zomer zonder een echte zomerhit.  De ene vind het aanstekelijk terwijl de andere er zich dood aan ergert want ze kunnen de neiging hebben in je hoofd te blijven hangen wat niet altijd van voordeel is.

Iedere zomer heeft zijn eigen liedje, zo'n lekker zomers deuntje waardoor je altijd aan die ene zwoele zomer zal terugdenken.  Ze roepen een bepaalde vakantiesfeer op en zijn niet toevallig meestal afkomstig van Zuid-Europa.

Wat zijn nu de ingrediënten van een zomerhit?  You don't have to be a genius want het is heel simpel.  Mix een eenvoudig ritme met een leuke beat, haal je beste - of in mijn geval slechtste - Spaans boven et voila, je hebt de ultieme zomerhit.

Natuurlijk valt er moeilijk op voorhand te voorspellen welk liedje het dit jaar wordt want meestal staat dat pas vast in de winter, toch heb ik al een paar liedjes ontdekt die een hoog potentieel hebben om zomerhit van het jaar te worden.

Ongetwijfeld gaat "Ain't Nobody (Loves Me Better)" van Felix Jaehn ft. Jasmine Thompson een grote hit worden.  Een geslaagde remix van de Chaka Kahn-hit uit 1983.


"El Mismo Sol" van Alvaro Soler is een uitermate zomers en aanstekelijk liedje dat de grootste kanshebber is om dé ultieme zomerhit van dit jaar te worden.  In Italië staat het momenteel bovenaan de hitlijst dus ik durf te voorspellen dat de rest van Europa niet kan achterblijven.

Deze single heeft dan ook alles: een aanstekelijk ritme - klap klap - waar je onmogelijk stil bij kan blijven zitten en een videoclip met alle ingrediënten voor een fantastische zomer.  Nou, wat wil je nog meer.

Alvaro Soler is een 24-jarige Spaanse muzikant met Duitse en Spaanse ouders, die opgroeide in Barcelona en Tokyo.  Zijn eerste album "Eterno Agosto" komt trouwens in augustus uit.  I can't wait!


Wat wordt volgens jullie dé grote zomerhit dit jaar?  En aan welke zomerhits kunnen jullie je nog herinneren?

Sandra x

5 opmerkingen:

 1. Ah het eerste nummer vind ik ook écht een zomerhitje. De tweede natuurlijk ook, dat moet wel met zo'n taal :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben momenteel helemaal in de ban van 'Can't feel my face' van The Weeknd. Misschien niet per sé een typische zomerhit, maar ZO'N catchy nummer!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik mis echt dé zomerhit van deze zomer. Volgens mij is het het eerste jaar sinds tijden dat we niet echt een specifieke zomerhit hebben. Heb wel constant Salsa Tequila (de hit van vorig jaar) in mijn hoofd haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu je het zegt, deze zomer is er niet echt een hit inderdaad. Ik vind die Alvaro Soler zo knap trouwens :D

  BeantwoordenVerwijderen