vrijdag 28 augustus 2015

Duitsland: R(hein) ins Vergnügen - deel 2

Alle Wege führen in de Römer Thermen maar bij mij lagen er wel verdomd veel stenen op mijn weg but in the end i made it.  Benieuwd hoe het afgelopen is?  Lees dan als de bliksem verder.

Toegegeven, het zal niet iedereen kunnen bekoren maar voor mij staat de Rijn - die alarmerend laag stond - synoniem voor romantiek, van de ontelbare sagen en legenden (o.a. Loreley), de vele burchten en kastelen tot de uitgestrekte wijnbergen.  Sprookjesachtig niet.
Bad Breisig was mijn uitvalsbasis alwaar ik 5 nachten verbleef in een Ferienwohnung die een minpuntje had.  De Thermen waren te ver weg.  Water kan wonderen doen, zeker op snikhete dagen, maar je moet er geraken.
Vanaf dag 1 was het bijzonder warm want in Duitsland heerste een hittegolf met temperaturen tot wel 38 graden.  Plaatselijk zelfs nog warmer, met alle gevolgen vandien.  Migraine met alles erop en eraan - euhm, de details bespaar ik jullie even - waardoor ik twee dagen compleet van de kaart was, but it became worse...het werd zelfs te warm om je nog buiten te wagen, zeker als je nog een beetje zwakjes op de benen staat.  Uit pure verveling draaide ik dan maar een wasje.  Ha, waarom heb je anders een wasmachine tot je beschikking.  Misschien sluimerde de gedachte onbewust al in mijn hoofd dat ik langer wou blijven.  Who knows?  Naar huis gaan zonder een stap in de Thermen gezet te hebben...NO way dus zocht ik mij een leuk hotel pal naast de Thermen.
Het was nog niet duidelijk hoelang ik precies kon blijven, maar ik kon blijven, dat was het belangrijkste.  Dat ik drie keer van kamer moest veranderen nam ik er met de glimlach bij.  Zo bespaarde ik mij alvast het inpakken.
Daarna kon ik eindelijk genieten met de hoofdletter G en gingen de dagen in sneltreintempo voorbij, veel te snel.  Heerlijk badderen in thermaal water tot soms wel 10 uur 's avonds.  Een woord.  Zalig!!
Verder ging ik wat flaneren op de 6 km lange Rijnpromenade - inclusief zeer dreigende wolken - waarover ik mij geen zorgen maakte want men garandeerde mij dat het hier meestal 's nachts regent, wat het ook deed, met bakken uit de lucht dan welteverstaan.
Naast ontelbare slaatjes at ik ook veel typisch Duitse kost o.a. deze Jägerschnitzel (met champignons) en een portie frietjes.  Excellent choice!  Psst, niet verklappen maar de frietjes waren nog beter dan die in België en dat wil al wat zeggen.
Na 7 dagen was het tijd om auf Wiedersehen te zeggen.  Het liefste van al was ik nog een maand gebleven maar aan alle mooie verhaaltjes komt nu eenmaal een einde.  Bad Breisig, tot volgend jaar maar dan iets minder warm.

Volgende week hebben jullie mijn shoplog nog te goed want ook in Koblenz ging ik nog een dagje shoppen.  Niet te veel, want ik had in Bad Kreuznach al mijn slag geslagen.  Een hint.  Who let the dogs out?

Waar gingen jullie deze zomer op vakantie?


Sandra x2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er fantastisch uit. Ik woon praktisch naast de Rijn. De Nederrijn dan welteverstaan. En van een dagje spa ben ik ook niet vies. Heerlijk. Wat zul je genoten hebben! Geen vakantie voor mij, wel een dagje wellness binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen