vrijdag 18 september 2015

Hema Clear stamps

Een tijdje geleden zag ik o.a. bij Lisanneleeft een leuke video over de clear stamps van bij Hema.  Ik was zo enthousiast dat ik ze daarna zelf ook ging kopen.  Wat vond ik ervan?

Voor diegene die ze nog niet kennen, clear stamps zijn eigenlijk gewoon transparante stempels.  Meer niet.  Het grote voordeel is dat je ze exact kan positioneren en ze zijn dan ook ideaal om kaarten mee te maken of briefpapier op te vrolijken.

De clear stamps zijn voor  2,95 euro per vel te verkrijgen.  Er waren nog verschillende andere motieven o.a. eentje met vogels maar ik besloot voor dit leuke zomerse velletje met ananassen te gaan.
Voor je aan de slag kan gaan moet je eerst de stempels voorzichtig van het plastic halen.  Makkie toch maar ze zitten best stevig vast en ik wou ze natuurlijk niet direct kapot scheuren.  Eind goed al goed.

Daarna kan je eindelijk starten.  Het is wel een beetje zoeken hoe hard je de stempels precies in het inktkussen moet drukken.  In het begin hing mijn plastieken plaatje ook vol met inkt wat natuurlijk niet de bedoeling is.
Na gebruik maak je de stempel schoon en plak je hem terug op het plastiek vel.  Tot daar de theorie want in praktijk was ook dat niet zo makkelijk.  Afkuisen met een vochtig doekje of onder de kraan houden.  Niets hielp.

Wat zijn de voor-en nadelen?

Pro's
- Goedkoper dan houten stempels
- Beter positioneerbaar

Con's 
- Moeilijk afwasbaar
- Gaan geen eeuwigheid mee

De mogelijkheden zijn eindeloos met clear stamps dus ik ga ze in de toekomst zeker nog gebruiken, zeker als ik dit velletje voor Kerstmis ontdekte.  Deze kreeg je trouwens gratis bij een hobbytijdschrift.

Wat vind jij van clear stamps?  Heb jij ze al gebruikt en kan jij mij evt. de gouden tip geven hoe je ze het beste proper houdt?


Sandra x

6 opmerkingen:

 1. Super leuk! Je kan er inderdaad mooie versieringen mee maken x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hehe, snap ik nu eindelijk hoe je deze dingen moet gebruiken! Ik had ze al zien hangen maar begreep het doel niet helemaal. Bedankt! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit echt vaak zien liggen maar wist nooit wat je er nu eigenlijk mee moet doen haha. Fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zijn ze. Ik doe veel te weinig met mijn scrap hobby op het moment en dus ook met alle stempels en andere materialen dat ik dit soort dingen maar niet meer koop. Heb al zoveel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende ze nog niet, maar ik houd erg van dit soort spullen dus ik vind ze wel leuk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen