dinsdag 15 september 2015

My pursuit of happiness

Het geluk zit in de kleine dingen, een waarheid als een koe.  Het enige probleem is dat we daar in ons drukke bestaan nog zelden oog voor hebben.  De zon die schijnt, het zacht tikken van de regen op het dak als je lekker in je bed ligt enz.  Wat kan het leven toch mooi zijn, of toch niet?

Vanaf nu ga ik elke week proberen mijn geluksmomentjes bij te houden.  Wie me volgt op Instagram zal het wellicht al gemerkt hebben of ook niet, maar ik zit de laatste weken in een dipje.  Niks lijkt nog te gaan.

Natuurlijk heeft iedereen weleens van die dagen dat het wat minder gaat.  Niks erg, hoor ik je denken maar als je weet dat ik al jaren kamp met een depressie is het natuurlijk net wat anders.  Now, the secret is out...  Extreem vermoeid zijn, geen zin hebben in iets, concentratieproblemen, slecht slapen.  Het zijn dagelijkse ingrediënten voor mij die maken dat elke dag een strijd is.  Toch probeer ik er zo goed en zo kwaad als het gaat het beste van te maken.

Enjoy the little things maar daar schuilt juist het probleem.  Ik kan nog van weinig dingen ECHT genieten.  Een warm bad, een lekker kopje thee.  Wat ik ook doe, het raakt mijn koude kleren niet.  Net nu ligt er een leuke kalender van Flow in de winkel die me daarbij helpt.  A year of tiny pleasures.  Bedankt Flow!  Just what i needed.

Overthinking kills your happiness.  Easier said than done want als je depressief bent heeft je brein de neiging overtoeren te draaien.  Wat zorgt voor een beetje rust in mijn hoofd is creatief bezig zijn.  Verstand op nul en gaan met die banaan.  Kleuren is al een tijdje een rage maar ik liet de hele hype aan mij voorbijgaan.  Tot nu want van kleuren zou je heel zen worden.  Klinkt veelbelovend en zeker het proberen waard.

Een van de weinige plaatsen waar ik nog tot rust kan komen is in de natuur.  Bij deze mijn excuses voor de overload van groen op mijn Instagram-account.  Daarom dus.  Bijna wekelijks breng ik een bezoekje aan het Arboretum van Wespelaar.  Wel sluit het park half november zijn deuren.  Iets waar ik nu al wakker van lig.

Happiness is not a destination.  It's a way of life.  Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like & celebrating it for everything that is.  Het komt eigenlijk allemaal op hetzelfde neer.  Leven in het hier en nu is de boodschap.

De aanval is nog altijd de beste verdediging dus het wordt tijd om die negatieve gedachten te verdrijven, of alleszins proberen.  Binnenkort deel ik met jullie mijn eerste happy lijstje.

Wat is geluk voor jou?  Is jouw glas eerder halfvol of halfleeg?  Het is maar hoe je het bekijkt maar wanneer je met een andere bril kijkt kan je toekomst er ineens heel anders uitzien.  Note to self...


Sandra x6 opmerkingen:

 1. Maar je probeert het en met een depressie is dat al een prestatie op zich. Als het dan nog lukt ook is het de slagroom op de taart. De natuur staat bij mij ook met stip op nummer 1. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie mezelf wel eerder als een positivo, en probeer wel echt de mooie momenten te koesteren en van de kleine dingen te genieten. Die kalender ziet er zo cute uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is waar, zo had ik het nog niet bekeken. Bedankt Marion!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die kalender is zeker een aanrader, ook voor positivo's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die Flow inderdaad, zie hem al meer langskomen. Hopelijk gaat het snel wat beter en helpen dit soort dingetjes je er doorheen :) Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed dat je je op het mooie en de kleine dingen probeert te focussen. Bij mij heeft het me heel goed geholpen en ik blij het dus ook ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen