dinsdag 19 januari 2016

My winter essentials

De winter is in het land.  Eindelijk.  Een vloek of een zegen.  Who will say it?  Want hiermee begint ook weer de tijd van schrale huid, droge lippen en statisch haar.  Jawel.  Daar tegenover staan warme sokken, thee en sneeuwpret.

Hydrateren, voeden en verzorgen.  I's as simple as that.  Vooral de delen die veel bloot worden gesteld aan de vriestemperaturen.


1. Gezichtsmoisturizer
Vanishing Cream van Lush.  Alhoewel deze meer geschikt is voor de zomer gebruik ik hem toch door in de winter.  Vooral in combinatie met Angels on Bare Skin en af en toe een maskertje is dit wel mijn redder in nood.

2. Handcrème
Toch wel mijn meest gekochte product.  Het zit ook standaard in mijn handtas.  Mijn favoriet blijft Cherry Blossom van L'Occitane (bloemig), gevolgd door Belleville Bakery van & Other Stories (zoet) en Frosted Plum van TBS (fruitig).

3. Lippenbalsem

Bye bye aan droge velletjes op je lippen.  Scrub je lippen ev. zachtjes met een lip scrub en smeer je lippen in met een vettige lippenbalsem.  Opstaan doe je met super zachte lippen.

4. Voetcrème
In de winter veranderen mijn voeten vrij snel in ijsklompen.  Lekker warm worden ze met de verwarmende voetcrème van Hansaplast   Te koop bij het Kruidvat.  Of wat dacht je van een wisselbad?  Neem een timer erbij en houd je voeten afwisselend 3 minuten in warm water, daarna 3 seconden in koud water.  Tip.  Altijd eindigen met koud water.

5. Nagelriemcrème
Voor mijn droge nagelriemen zweer ik bij Lemony Flutter van Lush.  What else?

Wat is jouw favoriete handcrème?  En wat gebruik jij om de winter goed door te komen?  Alle tips zijn meer dan welkom.

Sandra x8 opmerkingen:

 1. Voetencreme heb ik nog nooit zo over nagedacht! Hele fijne spullen en Lush is zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke spulletjes! Mijn favoriete handcrème op dit moment is er één van de Etos uit de Puur Natuur-lijn. Wat lippenbalsem betreft zweer ik bij de stick van Louis Widmer. Je betaalt er wat meer voor, maar hoe koud het ook is, geen droogheid of velletje te bekennen. Daarnaast zit het ook nog eens in een prachtig mooie huls. Ziet eruit als een lipstick. Absoluut een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh my god, een verwarmende voetcrème! waarom heb ik die niet eerder gevonden! Lijkt me zalig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, die voetencreme is echt iets voor mijn vriend. Ik zal het hem straks eens zeggen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben ook al een paar weken druk met handcreme, enorm droge handen. Van mij mag de winter weer snel voorbij gaan, vind er niks aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, als het niet te lang duurt vind ik het best leuk al had ik wel stiekem (véél) meer sneeuw verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hou ook zo van voetcreme! Fijn smeren, sokjes aan en slapen, en wakker worden met zachte voetjes. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen