vrijdag 19 februari 2016

Review: Lush Rosy Cheeks

Bij mijn vorige bezoekje aan Lush had ik 5 lege potjes verzameld dus mocht ik weer een maskertje uitkiezen.  Al vrij snel viel mijn keuze op Rosy Cheeks.  Benieuwd wat ik van dit verse gezichtsmasker vond?  Kijk dan snel even mee.
Eigenlijk dacht ik met Catastrophe cosmetique mijn droommasker gevonden te hebben maar de laatste tijd werkte het voor mijn huid gewoon niet meer.  Stop and take time to smell the roses.  Met dit masker vergeet je dat nooit niet meer.  De geur is lichtelijk bedwelmend en het liefst van al zou ik met mijn neus in het potje willen duiken.  Ja, zo heerlijk dus.

Dan de ingrediënten.  Belangrijkste ingrediënt van het masker is Kalamijnpoeder dat wordt gebruikt om allerlei huidaandoeningen te kalmeren.
Rosy Cheeks maken we met reinigende kaoline, kalmerend kalamijnpoeder en balancerende rozenolie uit Turkije. Kaoline reinigt je huid zacht maar grondig, kalamijnpoeder helpt roodheid en irritatie te verminderen. De rozenolie verzorgt je huid en heeft een licht aanspannend effect. Rosy Cheeks is geweldig voor iedereen die een wat gevoelige huid heeft.

Bovenstaande uitleg vond ik op de site van Lush en vooral dat laatste puntje stelde mij gerust dat ik het juiste maskertje gekozen heb.
Meer nog, volgens mij heb ik een nieuwe favoriet gevonden.  Zoals de naam al doet vermoeden heeft dit masker een mooie roze kleur.  Het voelt iets vettiger aan zodat het heel makkelijk uitsmeert.  Ik doe dit trouwens altijd als ik in bad ga.  Door de warmte gaan je poriën open en kan het masker nog beter zijn werk doen.  Na 10 tot 15 minuten spoel je het af met lauwwarm water.  Het resultaat?  Een superzachte matte en gladde huid met opvallend minder roodheden, iets waar ik nogal makkelijk last van heb.

Volgens Lush kan je met een potje 3 tot 5 behandelingen doen maar omdat ik er zelf vrij zuinig mee omspring doe ik er veel langer mee.  Toch wel een keertje of 7 of zo.

Wat je niet mag vergeten is dat je dit verse masker na gebruik terug in de koelkast moet plaatsen.  Het is een kwestie van gewoonte al ben ik het ook al wel eens vergeten.  Missen is menselijk.
Dit verse gezichtsmasker kost 11,45 euro voor 75 gram of krijg je helemaal gratis in ruil voor vijf schone potten.  Een eerlijke ruil niet?

Heb jij al een vers gezichtsmasker van Lush geprobeerd?  Wat is jouw favoriet?


Sandra x

6 opmerkingen:

 1. Ondertussen heb ik al twee verse maskertjes van lush geprobeerd (BB seaweed en catastrophe cosmetique) en ik ben er tot nu toe geen fan van. Dus ben ik nu volop aan het sparen tot ik terug 5 lege potjes heb zodat ik dit maskertje ook eindelijk is kan proberen want deze ziet er echt heerlijk uit.
  Zeker door jou review nu kan ik niet wachten tot ik hem heb uitgetest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog nooit iets gekocht van Lush, vind ze best aan de prijs al vind ik hun producten altijd leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het merk maar nog nooit iets gekocht. Dringend eens binnenspringen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken dit masker nog niet maar hou hem zeker in gedachten. Ben al druk aan het sparen met mijn potjes en dopjes haha

  BeantwoordenVerwijderen